Belevingstheater
 • Reizend zintuiglijk theater op aanvraag van organisaties, diensten,…
 • Voor sommige mensen is het niet vanzelfsprekend om te genieten van een theaterstuk dat zich op een podium een heel eind bij hen vandaan afspeelt.  Daarom kiezen we voor een aantrekkelijker alternatief, belevingstheater: een voorstelling tussen en met de mensen. We plaatsen ons decor dichtbij of nemen misschien zelfs stukken decor mee naar de deelnemers. We spelen tussen hen in en bieden elke individuele deelnemer prikkels aan. Door te werken met allerlei zintuiglijke ervaringen proberen we ieder op zijn eigen tempo en op zijn eigen manier te laten genieten.
 • Doelgroep  
  Deze sessie richt zich in eerste instantie tot kinderen, jongeren en volwassenen met een matig tot ernstig verstandelijke of meervoudige beperking. Dit wil echter niet zeggen dat andere doelgroepen er niet van kunnen genieten. De activiteit richt zich op het aanbieden van basale prikkels. Om een zekere kwaliteit te kunnen garanderen, met een voldoende rustige omgeving en genoeg individuele aandacht, kiezen we ervoor om belevingstheater te brengen voor groepen van maximum 10 personen.  
 • Duur  
  De totale tijd die je best voorziet voor de sessie is 45-60 min, de duur van de effectieve voorstelling ligt rond de 40 minuten. De opbouw en afbraak nemen ook even tijd in beslag, reken op een uur opbouw en 45 minuten afbraak.
 • Benodigdheden  
  Een speelruimte van minimaal 25m² die verduisterd kan worden. Het moet er behoorlijk donker zijn zodat de lichteffecten niet verloren gaan. Er moet zeker ruimte zijn om alle deelnemers te plaatsen en er nog vlot tussen te kunnen bewegen. Voor ons decor rekenen we op zo'n 10m² (5m op 2m). Daarnaast hebben we een elektriciteitsaansluiting nodig voor licht en geluid.  
 • Prijs  
  Gelieve contact op te nemen voor de prijs van de sessie.